تیک۴

فضای ابری چیست و چگونه با اینترنت اشیاء ارتباط برقرار می کند؟

با این که فضای ابری یکی از نیاز های حیاتی اینترنت اشیاء نیست، اما استفاده از آن در اینترنت اشیاء برای این پلتفرم مزایای بسیار زیاد و مفیدی را به همراه دارد.

اگر نگاهی به دستاورد های اخیر در حوزه علم و تکنولوژی بیاندازید می بینید که برنامه ها و سیستم های زیادی به فضای ابری متصل شده اند و داده های خود را در این فضا به اشتراک می گزارند. البته این فعالیت ها فقط به اشتراک گزاری اطلاعات محدود نمی شوند بلکه امور مهمی چون پردازش اطلاعات هم در این فضا انجام می شود. حالا قبل از پرداختن به ارتباط بین این دو پلتفرم بیایید تا باهم ببینیم فضای ابری چیست؟

فضای ابری چیست؟

اگر با تاریخ علم کامپیوتر آشنا باشید میدانید که در حدود 50 سال قبل اجاره سرور های کامپیوتری بزرگ بسیار رایج بود و اکصریت افراد برای انجام خود از سرور های اجاره ای استفاده می کردند چرا که این سیستم ها بسیار بزرگ و پر هزینه بودند بطوری که تهیه آها برای عامه مردم عملاٌ غیر ممکن بود و از طرفی خرید این سیستم ها تا زمانی که قابل اجاره بودند اصلاٌ کار معقولی نبود پس اینگونه شد که پس از گذشت مدت زمان کمی، همه این کامپیوتر های قدرتمند تبدیل به یکی از دارایی های شرکت ها و کارخانه های بزرگ شدند.

پس از طی چندین سال، میکروپردازنده ها اختراع شدند و به دنیای فناوری این امکان را دادند تا این تکنولوژی را در اختیار اکثریت مردم قرار دهد و پس از مدت کمی کار های پردازشی به خانه کاربران آمد و تحت اختیار همه قرار گرفت، اما با وجود این، کامپیوتر های قدرتمند و پر سرعت هنوز هم بسیار گران قیمت بودند و این گونه شد که اکثریت کاربران بخشی از کارهای پردازشی خود را با اجاره کردن سرور های ابری انجام می دهند.

به عبارت دیگر، فضای ابری شبکه ای گسترده از سیستم های پردازشی قدرتمند بر روی اینترنت است که خدمات خود را با هزینه ای بسیار کم در اختیار کاربران قرار می دهد.

 

اینترنت اشیاء و فضای ابری

 

رابطه اینترنت اشیاء با فضای ابری

به طور کلی فرایند هایی که در فضای ابری به وقوع می پیوندند، فعالیت هایی هستند که در فضای اینترنت و نه در سیستم کاربر انجام میشوند. و حال می بینید که پردازش داده ها و ذخیره آن ها در فضای ابری می تواند کمک بسیار زیادی به پلتفرم اینترنت اشیاء کند چراکه دیوایس های کوچک توانایی کنترل حجم زیادی از اطلاعات را ندارند و از طرفی این ارتباط، می تواند به پیوستگی و گستردگی پلتفرم اینترنت اشیاء کمک بسیاری کند.

با ارتباط بین اینترنت اشیاء و فضای ابری، کلیه سیستم ها و دیوایس ها متصل می توانند به راحتی اطلاعات دریافتی را به اشتراک گزاشته و با یکدیگر تعامل کنند و از طرفی این اطلاعات همیشه بصورت آنلاین برای تمامی دیوایس ها و کاربران در دسترس است. فرض کنید یک کشاورز میخواهد در منطقه ای جدید به کشت محصول بپردازد، این فرد می تواند به راحتی همه اطلاعات از قبل ثبت شده در فضای ابری در رابطه با آب و هوا و درجله خلوص خاک این منطقه که قبلا توسط دیگر افراد ثبت شده است را مورد بررسی قرار دهد و بهترین منطقه را انتخاب کرده و در آن محصول کشت کند.

البته تعامل بین این دو پلتفرم مشکلاتی از قبیل امنیت و پایداری اطلاعات را هم دارد که این مشکلات را به زودی در پستی دیگر به شما معرفی خواهیم کرد. با تیک4 همراه باشید.

خروج از نسخه موبایل