اینترنت اشیاء را از کجا شروع کنیم؟
اینترنت اشیاء را از کجا شروع کنیم؟

شروع آموزش اینترنت اشیاء

در پست های قبلی جامعیت و علت های نیاز به اینترنت اشیاء را برای شما بطور کامل توضیح دادیم و فهمیدیم که سیستمی به این بزرگی و هوشمندی، دقیقاٌ چگونه کار می کند و از طرفی دیگر فعالیت های این سیستم در زندگی ما چه نقشی دارد. در پست آموزش اینترنت اشیاء بررسی خواهیم کرد که یک فرد مبتدی و نا آشنا با اینترنت اشیاء، برای یادگیری آن از کجا باید شروع کند و چه مراحلی را باید طی کند.

اینترنت اشیاء همانطور که از نامش هم پیداست، از دو بخش «اینترنت» و «اشیاء» تشکیل شده است و اگر کمی دقیق تر به این دو کلمه نگاه کنید متوجه مفهوم زیر می شوید: متصل کردن همه اشیاء(سنسور ها و دیوایس ها) به فضای اینترنت برای کنترل هوشمند آنها.

حال این واژه «اشیاء» می تواند تقریباٌ هر چیزی باشد، از انواع سنسور ها و تلفن های همراه گرفته تا اکثریت وسایل خانه و حتی ماشین ها، همه این ها قادرند تا به اینترنت اشیاء متصل شده و شبکه گسترده تکنولوژی آینده را بسازند، تکنولوژیی که انسان ها برای سالیان دراز در آرزوی آن بوده اند، زندگی هوشمند.

 

 

حال برای شروع اینترنت اشیاء اولین قدمی که باید پشت سر بگذارید، فراگیری برنامه نویسی سخت افزار هاست، بله! شاید از این حرف تعجب کنید اما برنامه نویسی و کد نویسی تمام ماجرا نیست و در اصل شما باید برنامه ریزی سخت افزار ها را به طور کامل بیاموزید. برای اینکه دلیل اصلی این قضیه را بهتر بفهمید، فرض کنید که می خواهید سنسور رطوبت سنج خود را به پلتفرم اینترنت اشیاء متصل کرده و از داده های بررسی شده توسط این سنسور استفاده کنید، برای انجام این کار شما به یک میکرو کنترلر و یا به عبارت دیگر، یک کامپیوتر خیلی کوچک نیاز دارید تا بتواند داده ها را تجزیه و تحلیل کرده و این ارتباط و پیوستگی را به وجود بیاورید. حال برای شروع کار با اینترنت اشیاء و استفاده از این میکرو کنترلر شما اول باید بدانید که این میکرو کنترلر را چگونه برنامه ریزی کنید تا بر اساس خواسته های شما عمل کند.

در عکس زیر یکی از معروف ترین این میکرو کنترلر ها را می بینید که آردوینو اونو(arduino uno) نام دارد. زبان مورد نیاز برای برنامه نویسی این کنترلر زبان «C» است، اما اگر دانشی از این زبان برنامه نویسی ندارید اصلاٌ نگران نباشید چراکه نرم افزار آردوینو به شما کمک می کند تا به راحتی این میکرو کنترلر را برنامه نویسی کنید.

 

آردوینو اونو

 

قدم بعدی برای ورود به اینترنت اشیاء آپلود داده های بدست آمده در پلتفرم IOT است، در این مرحله شما همه اطلاعات و داده های خود را در یک سرور ابری ذخیره می کنید تا همیشه و همه جا  بتوانید از آن استفاده کنید. البته این قدم از آن جا که مشکلات امنیتی زیادی هم به دنبال خود دارد، زیاد مورد توجه همگان قرار نمی گیرد، چراکه داده های ذخیره شده در این سرور های ابری، امکان دست کاری و یا سرقت را دارند و ممکن است در پی آن مشکلات زیادی برای افراد بوحود آید.

با طی این دو قدم، شما تقریباٌ تمامی اینترنت اشیاء را فرا گرفته اید و فقط تجربیات و آزادی عمل بیشتری نیاز دارید تا وارد مرحله سوم شوید. در این مرحله، با فرض بر این که شما کار با آردوینو را به کلی فرا گرفته اید و با آپلود کردن این دیتا ها هم آشنایی دارید، نوبت به یادگیری ابزار بعدی اینترنت اشیاء، یعنی رزبری پای(raspberry pi) می رسد. این برد بر خلاف آردوینو که صرفاٌ یک میکرو کنترلر بود، یک کامپیوتر کوچک است و با این که هردو تقریباٌ یک اندازه را دارند، رزبری پای بسیار پیشرفته تر و قدرتمند تر است. در این برد ماژول های وای فای و بلوتوث وو پورت های لن و یو اس بی قرار دارند که آزادی عمل بسیاری را برای ما به ارمغان می آورند و از طرفی شما توانایی کنترل سیستم عامل هایی مانند لینوکس و حتی بعضی ویرایش های ویندوز 10 را هم دارید.

 

رزبری پای

 

و اما می رسیم به آخرین قدم که ساده ترین قدم است، تنها کاری که در اینجا لازم است انجام دهید، انجام پروژه های مختلف در زمینه اینترنت اشیاء است. بهترین راه برای فرا گیری هر هنری تلاش و کوشش و کسب تجربه است و اینترنت اشیاء هم از این قاعده مستثنا نیست.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بیان کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید0
There are no products in the cart!