چرا به اینترنت اشیاء (IOT) نیاز داریم؟
چرا به اینترنت اشیاء (IOT) نیاز داریم؟

اینترنت اشیاء و آینده تکنولوژی

IOT و آینده تکنولوژی

اینترنت اشیاء یا IOT آینده تکنولوژی انسان هاست و توانسته به سرعت جای خود را در عصر جدید بدست آورد، با کمک اینترنت اشیاء تعداد بسیار زیادی از رویاها و جاه طلبی های انسان ها به واقعیت تبدیل شده و در آینده ای نزدیک پیرامون اطراف انسان ها هوشمند خواهد شد و زندگی ما انسان ها تغییرات بسیاری خواهد کرد. مهم نیست که از اینترنت اشیاء خوشتان بیاید یا نه، آن را بفهمید یا نه، منتظر آن باشید یا نه، در هر صورت بخش بزرگی از زندگی آینده انسان ها با دیوایس های هوشمند آمیخته خواهد شد و به سمت راحت تر شدن و مقرون به صرفه تر شدن حرکت خواهد کرد.

واقعیت ماجرا این است که آینده ما به این نوع از هوشمندی که توسط اینترنت اشیاء رقم میخورد نیاز دارد چراکه با هوشمندی و همکاری دیوایس ها نه تنها هزینه و زمان انجام کار ها بسیار کمتر خواهد شد، بلکه در کنار آن نیازی به بازرسی همیشگی سیستم ها هم نخواهد بود و این به تنهایی دستاوردی بسیار بزرگ است که نگرانی معیوب شدن و یا حتی از بین رفتن دیوایس های ما را از بین خواهد برد. از طرفی این هوشمندی پایه اصلی علوم آینده انسان هاست و بدون IOT انسان قادر نخواهد بود تا وارد مرحله جدید علم و دانش شود.

 

اینترنت اشیاء و زندگی انسان ها

 

رابطه مستقیم اینترنت اشیاء و زندگی انسان ها

همانطور که در بخش آشنایی با IOT هم گفتیم، اینترنت اشیاء پلتفرم و سکویی است که تمامی سنسور ها و دیوایس های هوشمند اطراف ما را گرد هم آورده و یک زبان جامع و بستری برای آن ها فراهم می کند تا بتوانند اطلاعاتی را که از پیرامون اطراف خود بدست آورده اند با یکدیگر به اشتراک بگذارند و از این اطلاعات در صورت نیاز استفاده کنند. برای درک بهتر این سوال که چرا به اینترنت اشیاء یا IOT نیاز داریم بیایید تا باهم این مثال را بررسی کنیم:

در ذهن خود بیماری را تصور کنید که به مریضی سختی دچار است و به ناچار داخل خانه خود قرنطینه شده است. در حالت عادی تنها بودن یک بیمار در خانه بسیار سخت و خطرناک است چراکه ممکن است در هر لحظه بیمار دچار حملات مختلفی شود و در وضعیت بحرانی قرار گیرد، در چنین شرایطی حتی لحظه ای درنگ هم ممکن است باعث شود تا صدمات جبران ناپذیری به بیمار وارد شود و یا حتی زندگی اش در معرض خطر قرار گیرد. اگر چنین اتفاقی بیافتد، پزشکان و پرستاران هیچ اطلاعی از حال این بیمار نخواهند داشت و شرایط بدتر خواهد شد و احتمال مرگ بیمار بسیار بالا می رود. با چنین وضعیتی حتی اگر پرستاران هر روز هم به ملاقات بیمار رفته و حال او را چک کنند بازهم خطرات رفع نخواهد شد.

حال فرض کنید که این بیمار توسط تجهیزات پیشرفته پزشکی که با علم روز IOT مجهز شده اند مراقبت می شود، مثلاٌ سنسور هایی مانند: سنسور های پیشرفته تشخیص ضربان، علائم حیاتی، تنفس، هوشیاری و… در این صورت پزشکان توانایی این را دارند که در بیمارستان به صورت پیوسته علائم حیاتی بیمار را که در خانه خود و در فاصله ای بسیار دورتر از بیمارستان قرار دارد بررسی کرده و در صورت نیاز و هنگامی که شرایط بیمار بحرانی است، به سرعت و تا قبل از اینکه خطری بیمار را تحدید کند تیمی از متخصصان را به خانه بیمار اعظام کنند و جان وی را نجات دهند.

 

 

 

اینترنت اشیاء و پزشکی

 

اما بخش جالب تر این مثال این است که این دیوایس ها صرفاٌ به سنسور های تشخیص و اشتراک گذاری وضعیت بیمار محدود نمی شوند و در این زمینه دیوایس ها مختلفی وجود دارد، برای مثال فرض کنید تا در آینده دستگاهی ساخته و در اطاق بیمار نصب شود و بتواند با توجه به علائم حیاتی و وضعیت بیمار با پردازش های خود برای وی دارو هایی تجویز کرده و به او تزریق کند. چنین امری علاوه بر بالا رفتن دقت در کار، پزشکان هم تحت فشار قرار نمی گیرند. در چنین شرایطی حتی اگر همه این فعالیت ها کافی نبود دستگاه میتواند اخطاری برای پرستاران ارسال کند تا فوراٌ یک آمبولانس ارسال شده و بیمار را به بیمارستان انتقال دهد و در اینجا پزشکان میتوانند قبل از رسیدن بیمار شرایط کامل وی را که توسط دستگاه ارسال شده بررسی کنند و پیش نیاز های مهم اتاق عمل را آماده کرده تا بیمار فوراٌ تحت مراقبت قرار گیرد. مطمئناٌ با انجام چنین تدابیری جان بسیاری از بیماران نجات خواهد یافت و تعداد بیمارانی که بر اثر دیر رسیدن کمک های پزشکی به آنها فوت می شوند به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

حال می بینید اینترنت اشیاء به همین راحتی میتواند تغییراتی را ایجاد کند که تا قبل از وجود آن غیر ممکن و بسیار مورد نیاز بود.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بیان کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید0
There are no products in the cart!