رفع کندی وبسایت با کمک Gtmetrix
رفع کندی وبسایت با کمک Gtmetrix

چرا وبسایت من کند است؟ اگه صاحب وبسایتی هستید شاید شما هم با این سوال مواجه شده باشید این نوید را به شما می‌دهیم رفع کندی وبسایت با Gtmetrix امکان پذیر است. از آنجا یکی از عوامل تاثیرگذار و مهم در سئو سایت، سرعت لود یک وبسایت است، تصمیم گرفتیم تا با پاسخ به پرسش چرا وبسایت من کند است؟ به دنبال راه‌حل این مشکل باشیم. با تیک4 همراه باشید

چرا وبسایت من کند است؟

عملکرد سمت سرور / back-end شما نقشی اساسی در عملکرد صفحه شما خواهد داشت. در این مقاله به بررسی دلایل احتمالی کندبودن صفحه وبسایت‌ها می‌پردازیم.

بررسی اجمالی

وقتی حرف از سرعت وبسایتی به میان می‌آید، معمولا برروی عملکرد قسمت front-end و بهینه‌سازی‌های مربوط به آن، جهت افزایش سرعت بارگذاری صفحه متمرکز می‌شویم. اما در برخی موارد بهتر است که آن را از سمت سرور (server-side)، بخشی که در ابتدا وبسایت شروع به بارگیری می‌کند، بررسی نمود.

GTmetrix وبسایت شما را بررسی و آنالیز کرده، ساختار front-end صفحه شما را ارزیابی می‌کند، مشکلات وبسایت را یافته و به شما اطلاع‌ می‌دهد. بدین‌ترتیب شما با دانستن مشکلات وبسایت‌تان قادرید به‌راحتی این مشکلات را مرتفع نمایید.

شما با بخش PageSpeed و YSlow، خیلی راحت می‌توانید روی فرانت اند تأکید کرده، سمت سرور را فراموش کنید. یادآوری این نکته حائز اهمیت است که حتی اگر شما دارای امتیازات بالای PageSpeed و YSlow باشید، می‌توانید با بهینه‌سازی سمت سرور، رفع کندی وبسایت خود اقدام کنید.

زمان لود صفحه به چه عواملی بستگی دارد؟

هنگامی‌که درخواستی برای یک صفحه ایجاد می‌شود، اجزای فرانت اند و سمت سرور هر دو برای تکمیل عملیات خود، به زمان مشخصی نیاز دارند و از آنجا که عملکرد این دو اساساً به صورت متوالی است، می‌توان زمان انجام کلی آن‌ها را بعنوان کل زمان بارگذاری صفحه در نظر گرفت.

حتی پس از بهینه‌سازی بخش فرانت اند، می‌توانید با بهینه‌سازی سمت سرور، به افزایش سرعت دست یابید و این به معنی بهینه‌سازی نحوه تولید صفحه توسط سرور شما است.

زمان لازم برای تولید صفحه HTML (زمان تولید صفحه)، یک شاخص خوب برای عملکرد سمت سرورتان است که بعنوان زمان انتظار (Waiting) در اولین عنصر موجود در نمودار آبشاری (بعنوان “زمان اولین بایت” نیز معروف است) برچسب شده است. بطور کلی، این زمان باید (یا در حد ممکن) زیر یک ثانیه نگه داشته شود. به بیانی ساده‌ترTTFB ، یک اندازه‌گیری از مدت زمان انتظار مرورگر می‌باشد تا اولین بایت داده‌ی خود را از سرور دریافت نماید.

چگونه می‌توان سمت سرور را سریع‌تر کرد؟

 

دلایل زیادی برای کندی سرور وجود دارد،که برای رفع کندی وبسایت باید آن ها را بررسی کرد اما بطور کلی این دلایل را می‌توان به دو دسته طبقه‌بندی نمود:

  • کد ناکارآمد یا SQL
  • سرور کند/ گلوگاه‌ها

از آنجا که هر سایتی پلتفرم و تنظیمات منحصر بفرد خودش را دارد، راه‌حل این مشکلات به خود سایت بستگی دارد. ممکن است سایتی به بهینه‌سازی کد سمت سرور نیاز داشته باشد، در حالیکه سایتی دیگر در جهت افزایش سرعت، به یک سرور قدرتمندتر نیازمند است. در این موارد محدودیتهای بودجه نیز ممکن است تاثیرگذار باشد، زیرا بهینه‌سازی کد سمت سرور در جهت افزایش جزئی سرعت، ممکن است از بروزرسانی سرورها جهت دستیابی به سرعتی بسیار زیاد، مقرون به صرفه‌تر باشد.

پس بهتر است قبل از پیگیری مسیر گزینه سمت سرور، نیازهای خود را به خوبی درک کنید.

 راه‌حل‌ها

بهینه‌سازی‌های زیر معمولاً برای بهبود سرعت سمت سرور استفاده می‌شوند:

بهینه‌سازی کد

زبان‌های برنامه‌نویسی مانندPHP ،Perl ،Python  و یا ASP معمولاً برای ایجاد نرم‌افزاری مانندWordPress ،Drupal ، Magento و انواع پلتفرم‌های سفارشی با دیتابیس‌هایی مانندMySQL ،PostgreSQL  یا Microsoft SQL Server همراه می‌شوند.

بهینه‌سازی کد شامل تجزیه و تحلیل کد و کوئری‌های دیتابیس‌، پیدا کردن نقاطی که کد در آن ناکارآمد است و جایی که کوئری‌های دیتابیس در آن کند است، می‌باشد. پس از یافتن این “نقاط مهم”، حال دیگر این وظیفه یک توسعه‌دهنده است که مشکلات را برطرف سازد که برای کد، اغلب شامل یافتن یک الگوریتم بهتر یا تغییر کد برای کار در اطراف یک گلوگاه (بعنوان مثال فضای هارددیسک یاI / O ، پهنای باند و غیره) است و برای دیتابیس‌ها، ممکن است شامل اضافه کردن ایندکس‌هایی جهت سرعت بخشیدن به کوئری، بازنویسی کوئری یا تغییر ساختار دیتابیس‌ باشد.

ذخیره‌سازی صفحه (page caching)

امروزه اکثر وبسایت‌ها پویا یا داینامیک هستند، محتوای این سایت‌ها برطبق نیازمندی و کاربرد سایت، تغییر کرده و وبسایت توسعه پیدا می‌کند. بیش‌تر وبسایت‌های پویا دارای دیتابیس یا بانک اطلاعاتی می‌باشند. دیتابیس‌ها اطلاعات را در خود نگه‌داری کرده و به‌گونه‌ای هستند که امکان ویرایش، حذف و فیلتر اطلاعات را فراهم می‌کنند. همچنین وبسایت‌های داینامیک دارای یک بخش مدیریتی می‌باشند که کاربر به راحتی می‌تواند اطلاعات وبسایت را تغییر بدهد. در وبسایت‌های پویا، داده‌ها از یک پایگاه داده اطلاعاتی خارج می‌شوند، داده‌های خارج شده در تمپلت‌هایی قرار می‌گیرند و سپس آن‌ها به شما ارائه می‌شوند. این روند هر بار که شخصی صفحه‌ای را از سرور درخواست می کند، رخ می‌دهد و مدت زمان لازم برای انجام این فرآیند، به کارآیی کد و قدرت سرورها بستگی دارد.

بدون ذخیره‌سازی صفحه

از آنجا که سرور هزاران درخواست برای یک صفحه را مدیریت می‌کند و اساساً هر بار همان صفحه، “در حال ساخت” است، چرا یک بار برای همیشه صفحه‌ای را ایجاد نکنیم تا این نسخه‌ی “از پیش ساخته شده” برای هر کسی که درخواست می‌کند، ارسال شود؟ به این صفحه page caching گفته می‌شود.

لذا ذخیره‌سازی صفحه روش دیگری است که می‌تواند به شما در بهبود زمان بارگذاری صفحات وب و در نتیجه بهینه‌سازی سایت‌تان برای موتورهای جستجو کمک کند. مدت زمان بارگذاری صفحه می‌تواند به میزان قابل توجهی بر تجربه کاربر و توانایی سایت شما در تبدیل بازدیدکنندگان به خریداران تأثیر بگذارد.

با ذخیره‌سازی صفحه

ارسال نسخه‌های “ذخیره شده” صفحات به کاربران، مانند دادن عکس‌های بروشور به آن‌ها است. انجام این کار خیلی سریع‌تر از این است تا اینکه بخواهید آن‌ها را هر بار که درخواست می‌شود، دوباره طراحی کرده و محتوای آن را بنویسید.

ذخیره‌سازی صفحه می‌تواند وسیله‌ای بسیار مؤثر در سرعت بخشیدن به تولید یک صفحه باشد، اما دارای نکات جانبی هم هست:

  • صفحاتی که نیاز به تأیید اعتبار دارند قابل ذخیره‌سازی نیستند. (بخاطر اینکه اغلب این صفحات حاوی اطلاعات کاربر می‌باشند.)
  • تا زمانی که حافظه پنهان صفحه منقضی شده است، تغییرات در صفحات نشان داده نمی‌شود.

سرورهای قدرتمندتر

حال قصد داریم دو اصطلاح محبوب در دنیای هاستینگ را تعریف کنیم:

  • هاست اشتراکی (Shared Hosting) یا هاست مجازی (Virtual Hosting):

هاست اشتراکی یا میزبانی اشتراکی به میزبانی‌هایی می‌گویند که دارای سرور قدرتمندی بوده و هاست‌های زیادی برروی آن قرار داشته و از منابع آن به شکلی اشتراکی استفاده می‌کنند. میزان منابع سخت‌افزاری برروی این نوع سرورها بصورت یکسان در بین همه‌ی کاربران تقسیم می‌شود.

توجه کنید که در هاست اشتراکی اطلاعات چندین وبسایت برروی یک سرور مجازی قرار می‌گیرند.

  • هاست اختصاصی: شما تنها کاربر روی سرور هستید. قدرت پردازش و منابع سرور فقط به وبسایت (های) شما اختصاص داده شده‌اند.

مشکلات مربوط به هاست اشتراکی

هاست اشتراکی مقرون به صرفه است و با اطمینان می‌توان برای سایت‌های مبتدی یا اهداف توسعه از آن استفاده نمود. این روش راه‌حل خوبی برای وب‌سایت‌ها یا وبلاگ‌های کوچکی است که به پهنای باند بالا و یا تنظیمات پیشرفته‌ای نیازی ندارند، پس برای وبسایت‌هایی با ترافیک بالا جوابگو نیست، لذا وبسایت‌هایی با حجم بالا باید به دنبال سرور مجازی و یا سرور اختصاصی باشند.

با اینحال، هنگامی‌که یک سایت در سطح یک شرکت به حدی رشد می‌کند که ترافیکش در حال افزایش است، یک سرور اشتراکی نمی‌تواند از لحاظ پیشرفت سرعت، خیلی پیشنهاد شود.

سرور اختصاصی

ممکن است سایت‌های بزرگتر جهت لود سریع‌تر صفحه، به چندین سرور اختصاصی که نقش‌های مختلفی را ایفا می‌کنند، نیاز داشته باشند.

سرورهای اختصاصی بطور معمول برای وبسایت‌هایی با ترافیک بالاتر و منابع مهم و ویژه،‌ جهت میزبانی بهتر، با سرعت لود بالاتر استفاده می‌شوند و نسبت به سرورهای اشتراکی دارای هزینه‌های بالاتری هستند. با اینحال، سرورهای اختصاصی برای سایت‎های سازمانی، نیمه‌دولتی و دولتی جهت میزبانی اطلاعات مهم و دیتابیس‌های حجیم، ضروری هستند.

نتایج

یکی از مسائل مهمی که مدیران وبسایت‌ها باید به آن توجه داشته باشند، سرعت وبسایت‌شان است. از آنجا که کاربران اینترنتی دوست ندارند در انتظار بمانند، در اینصورت اگر سرعت لود وبسایت‌ شما پایین باشد، این امر باعث می‌شود تا کاربران و بازدیدکننگان سایت شما را نادیده گرفته و به سراغ ‌ دیگر سایت‌ها بروند. ما در مطالب بالا سعی کردی عوامل رفع کندی وبسایت بررسی کنیم.

دیدگاه‌ خود را بیان کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید0
There are no products in the cart!