- طراحی وب
- زمان 9 دقیقه
وقتی حرف از طراحی سایت میشود قطعا وردپرس را بارها و بارها شنیدهاید. اما وردپرس چیست؟
وردپرس یک پلتفرم ایجاد وبسایت رایگان و منبع باز است.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که به زبان PHP نوشته شده و از پایگاه داده MySQL استفاده میکند.
وردپرس یک پلتفرم عالی، برای انواع وبسایتها است. از وبلاگنویسی گرفته تا وب سایتهای فروشگاهی و از وبسایتهای تجاری تا نمونهکارها، وردپرس یک CMS همهکاره است.
- ساخت انواع سایت با وردپرس
- آیا وردپرس انتخاب مناسبی است؟
- برخی از مزایای وردپرس
- ویژگیهای وردپرس
- نکاتی در مورد وردپرس
- چه کسانی از وردپرس استفاده میکنند؟
- برای استفاده از وردپرس، از کجا باید آغاز کرد؟
- افزونه وردپرس چیست؟
- آموزش افزونه وردپرس
- نصب انواع افزونههای وردپرس
- افزونههای ضروری وردپرس برای تمامی سایتهای وردپرس
- قالبهای وردپرس چیست؟
- آموزش نصب قالب (پوسته) وردپرس
وردپرس چیست؟
وبسایت وردپرسی در واقع هر وبسایتی است که از پلتفرم وردپرس (wordpress) به عنوان سیستم مدیریت محتوای خود (CMS) استفاده میکند.
وردپرس هم Frontend (نمای قابل مشاهده توسط کاربر) و هم Backend (نمای مدیریت و…) را تقویت میکند.
به زبان ساده، وردپرس سادهترین و قدرتمندترین وبلاگ نویس و سازنده وبسایتی است که امروزه در بستر وب وجود دارد.
وردپرس با در نظر گرفتن عملکرد و انعطاف پذیری، راهحلی عالی برای وبسایتهای بزرگ و کوچک است.
ساخت انواع سایت با وردپرس
- وبلاگ: وبلاگ نوع خاصی از وبسایت است که به اشتراکگذاری افکار، عکسها، نظرات، آموزشها، دستورالعملها و موارد دیگر اختصاص دارد. وبلاگها عموما در ابتدا آخرین مطالب منتشر شده را نمایش میدهند.
- وبسایت فروشگاهی: یک وبسایت فروشگاهی به شما این امکان را میدهد که کالاها یا خدمات را به صورت آنلاین عرضه کنید و از طریق یک سیستم پرداخت آنلاین پرداخت را دریافت نمایید. شما میتوانید یک افزونه فروشگاهی وردپرس را دانلود و نصب کنید تا عملکرد پیشفرض وردپرس را گسترش دهید تا در نهایت بتوانید یک فروشگاه آنلاین در وبسایت خود داشته باشید.
- وبسایت کسب و کار: خیلی از کسب و کارها از حضور آنلاین در قالب وبسایت خود سود میبرند. اگر کسب و کار شما به یک وبسایت نیاز دارد تا مشتریان در مورد شرکت شما و آنچه شما ارائه میدهید بیاموزند، وردپرس یک گزینه عالی است. مشتریان میتوانند با شما تماس بگیرند، قیمت را بخواهند، قرار ملاقاتی را تعیین کنند و موارد دیگر را داشته باشند.
- وبسایت نمونه کارها: آثار هنری، مهارتهای طراحی و موارد دیگر را با یک وبسایت نمونه کار ساخته شده بر روی وردپرس به نمایش بگذارید.
- وبسایت انجمن: یک وبسایت انجمن میتواند مکانی مفید برای کاربران جهت پرسیدن سؤالات یا اشتراکگذاری مشاوره باشد. بسیاری از وبسایتهای انجمن بر روی وردپرس اجرا میشوند.
- وبسایت رویداد: میزبانی یک رویداد؟ وردپرس اشتراکگذاری جزئیات رویداد و فروش بلیط را برای شما آسان میکند.
- وبسایت آموزش الکترونیکی: دانشآموزان میتوانند دورههای آنلاین را گذرانده، پیشرفت خود را پیگیری کرده، منابع را دانلود نموده و خیلی چیزهای دیگر را از یک وبسایت آموزش الکترونیکی دریافت نمایند.
با نوع خاصی از افزونه به نام افزونه WordPress LMS، شما میتوانید دورههای آنلاین را از یک وبسایت وردپرس ارائه دهید. - وبسایت مناسبتی: جزئیات روز بزرگ خود را با یک وبسایت مناسبتی ساخته شده بر روی وردپرس به اشتراک بگذارید. با مجموعهای از تمهای مناسبتی وردپرس، میتوانید یک وبسایت را به سرعت و به راحتی راه اندازی کنید.
وقتی صحبت از سفارشی کردن وبسایت وردپرس میشود، امکانات بی پایان است.
مضامین و افزونههای وردپرس میتوانند گزینههای طراحی جدید و قابلیتهای دیگری به کسب و کار شما اضافه نمایند. برای پوستهها و افزونههای رایگان به آدرس WordPress.org سر بزنید و برای طراحی سفارش قالب اختصاصی وردپرس از این لینک دیدن فرمایید.
چنانچه شما هم از پلتفرم وردپرس برای وبسایت خود استفاده میکنید و نیازمندی پشتیبانی وردپرس هستید با ما در ارتباط باشید.
آیا وردپرس انتخاب مناسبی است؟
شاید تعجب کنید که چرا وردپرس (wordpress) یک سیستم مدیریت محتوای وبسایت بسیار پرکاربرد است. در این قسمت با برخی از مزایای وردپرس را بررسی خواهیم کرد.
برخی از مزایای وردپرس
- سادگی: وردپرس (wordpress) به شما این امکان را میدهد تا محتوای وبسایت خود را به سرعت منتشر نمایید؛ حتی به عنوان یک فرد تازهکار و مبتدی به راحتی میتوانید از وردپرس استفاده کنید.
- هزینه: نرمافزار واقعی وردپرس موجود در وردپرس برای دانلود و استفاده، رایگان است. با این حال، باید برای میزبانی وب و نام دامنه هزینه کنید.
- انعطاف پذیری: وردپرس به شما این امکان را میدهد تا انواع مختلفی از وبسایتها را از وبلاگهای شخصی و فروشگاههای آنلاین گرفته تا مجلات و روزنامههای آنلاین را ایجاد کنید.
- استفاده آسان: اگر در حال حاضر قادرید از یک نرم افزار پردازش کلمه مانند Microsoft Word استفاده کنید، پس حتما میتوانید از وردپرس هم برای ساخت و مدیریت یک وبسایت استفاده نمایید.
- نرم افزار منبع باز: وردپرس نرم افزار منبع باز است که تحت لیسانس عمومی گنو (GPL) دارای مجوز میباشد، به این معنی که متعلق به یک شرکت یا نهاد واحد نیست. صدها توسعهدهنده و کاربر برای بهبود نرمافزار با هم همکاری کرده و به آن کمک میکنند. مفهوم منبع باز به معنای پیشرفت مداوم، مسئولیت پذیری و استفاده رایگان برای همه است.
- بدون نیاز به دانستن کد: وردپرس نیاز به دانستن نحوه کدنویسی برای ساخت یک وبسایت را از بین برده است. در حالی که وردپرس از انواع زبانهای برنامه نویسی پشتیبانی میکند، برای استفاده از آن نیازی به دانستن هیچ یک از آنها نیست.
- قابلیت توسعه با افزونهها: نرم افزار اصلی وردپرس را میتوان با افزونههای وردپرس گسترش داد. افزونههای وردپرس، نرمافزارهایی هستند که میتوانید برای افزودن ویژگیهای بیشتر (مانند فروشگاه، سئو، پشتیبانگیری، فرمهای تماس و موارد دیگر) در وبسایت خود آپلود کنید. هزاران افزونه رایگان وردپرس در فهرست افروزنههای org و صنعت پر رونق افزونههای پرمیوم (پرداخت شده) موجود است.
- قابلیت تنظیم با قالبهای وردپرس: قالبهای وردپرس طراحی و طرحواره وبسایت شما را ارائه میدهند. با یک کلیک میتوانید با اعمال یک قالب جدید وردپرس، ظاهر کل وبسایت خود را تغییر دهید. قالبهای پیشرفته وردپرس بیشتر شبیه سازندگان صفحه وردپرس هستند و به شما کنترل بیشتری بر روی طرحبندیهای خود میدهند.
- امنیت وبسایت: در حالی که هیچ پلتفرم وبسایتی به صورت ۱۰۰% ایمن نیست، امنیت وردپرس با تیم امنیتی فعال متشکل از توسعه دهندگان و کاربران اصلی همچنان در حال بهبود است. توجه داشته باشید مشکلات رایج امنیتی وردپرس معمولاً به دلیل خود نرم افزار نبوده و ناشی از خطای کاربر است.
- جامعهای فعال از کاربران و توسعهدهندگان: هنگامی که یک وبسایت وردپرس دارید، میتوانید از طریق ملاقات محلی وردپرس، WordCamps و موارد دیگر در جامعه بزرگ وردپرس نیز شرکت کنید. جامعه وردپرس به استقبال فوق العاده، مفید و نوآورانه شهرت دارد.
- صنعت ممتاز و افزونه: در حالی که تعداد زیادی افزونه و قالب رایگان وجود دارد، اکثر صاحبان وبسایت وردپرس جدی روی افزونهها یا قالبهای ممتاز (پرمیز) سرمایهگذاری میکنند چرا که خرید یک افزونه یا قالب ممتاز معتبر به پرداخت هزینه توسعه و پشتیبانی مداوم افزونه یا طرح زمینه، از جمله ویژگیهای جدید، وصلههای امنیتی و موارد دیگر کمک میکند.
ویژگیهای وردپرس
وردپرس (wordpress) به عنوان یک پلتفرم ساخت وبسایت و CMS دارای مجموعههایی از ویژگیهای چشمگیر است.
در اینجا تنها تعدادی از ویژگیهای وردپرس آورده شده است:
- SEO: بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) در سطح فنی آغاز میشود و وردپرس یک پایه کد استثنایی برای سئو ارائه میدهد. سئو به محتوای وبسایت شما اجازه میدهد تا از طریق موتورهای جستجوی استاندارد مانند گوگل یا بینگ پیدا شود.
- سرعت: وردپرس یک چارچوب وبسایت ناب است که دائماً در تلاش است تا کد «bloat» را حذف کند که سرعت بارگذاری یک وبسایت را کاهش دهد.
- سازگار با تلفن همراه: اکثر مضامین وردپرس (wordpress) در حال حاضر سازگار با تلفن همراه هستند.
- کتابخانه فایل رسانه: وردپرس شامل یک کتابخانه رسانه داخلی است که شما میتوانید فایلهای رسانههای نظیر تصاویر یا ویدیوها را در صفحات یا پستهای خود آپلود و جاسازی نمایید. شما در وردپرس حتی قادر هستید ویرایشهای اولیه تصاویر را انجام دهید.
- رابط کاربری ساده: استفاده از وردپرس بدون تنظیمات پیچیده بسیار آسان است. اگر میتوانید از پردازنده وردپرس استفاده کنید، پس حتما میتوانید از وردپرس هم استفاده کنید.
- منوهای سفارشی: وردپرس ایجاد منوهای هدایتگر را با پیوندهایی به صفحات شما یا پیوندهای سفارشی آسان میکند.
- وبلاگ داخلی: افزودن وبلاگ به وبسایت شما به سادگی انتشار یک پست است.
تازهها در وردپرس ۶.۱: با ویرایش کامل سایت، قابلیت دسترسی و موارد دیگر، کارهای بیشتری انجام دهید.
وردپرس ۶.۱ عملکرد، توسعه و قابلیت دسترسی قابل توجهی را ارائه میدهد.
کاربران وردپرس شاهد پیشرفتهای مختلفی در بلوکهای موجود و بلوک جدید فهرست مطالب خواهند بود.
وردپرس ۶.۱ همچنین قالبهای بیشتری را معرفی نموده و الگوها را به انواع پستها گسترش میدهد.
نکاتی در مورد وردپرس
وردپرس در سال ۲۰۰۳ میلادی، زمانی که Little و Mullenweg یک ابزار وبلاگ نویسی کمتر شناخته شده به نام B2/cafelog را ایجاد کردند، شروع به کار کرد.
با توجه به آمار استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا، امروزه وردپرس قدرت بیش از ۶۰ میلیون وبسایت یا ۴۳ درصد از کل وبسایتهای موجود در اینترنت و بیش از ۶۴ درصد از تمام وبسایتهایی که سیستمهای مدیریت محتوای آنها شناخته شده است، را دارد.
از آنجایی که وردپرس رایگان بوده و استفاده از آن بسیار آسان است، به طور گسترده به عنوان استاندارد طلایی برای سازندگان وبسایت پذیرفته شده است.
چه کسانی از وردپرس استفاده میکنند؟
اگر از وردپرس برای انتشار در وب استفاده میکنید، با خیال راحت به راهتان ادامه دهید چون انتخاب خوبی داشتهاید.
بسیاری از وبلاگهای معروف، رسانههای خبری، سایتهای موسیقی، شرکتهای بختآزمایی و افراد مشهور نظیر NBC، CBS، USA Today، Time، Disney، Airbnb، Spotify، TechCrunch، و حتی پایونیر وومن از وردپرس استفاده میکنند.
اگر تا به حال کنجکاو شدهاید که چه کسی از وردپرس استفاده میکند، به ویترین سایت وردپرس بروید تا تحت تاثیر تعداد سایتهای شناخته شده و افراد مشهوری که از وردپرس برای پشتیبانی وبسایتهای خود استفاده میکنند، قرار بگیرید.
برای استفاده از وردپرس، از کجا باید آغاز کرد؟
از آنجایی که وردپرس رایگان است، از همین امروز میتوانید با یک وبسایت وردپرسی تنها در چند مرحله شروع کنید.
برای شروع کار با وردپرس به چند چیز نیاز دارید:
- میزبانی وب با کیفیت
- نام دامنه
- نرم افزار وردپرس نصب شده در وبسایت شما (اکثر میزبانهای وب این کار را برای شما انجام میدهند.)
توجه داشته باشید اگر ترجیح میدهید از نسخه میزبانی شده وردپرس موجود در WordPress.com استفاده کنید، برای شروع باید یک حساب کاربری در WordPress.com ایجاد نمایید.
افزونه وردپرس چیست؟
افزونه وردپرس بستههایی از کدهای اضافی است که میتوانید برای افزودن ویژگیها، عملکردها یا ترکیبهای جدید در وبسایت خود آپلود کنید.
- افزونهها را میتوان از طریق منوی افزونهها در داشبورد وردپرس خود اضافه کرد.
- با استفاده از عملکرد جستجوی داخلی، شما قادر هستید یک افزونه رایگان موجود در فهرست افزونههای وردپرس را پیدا کنید.
- از سوی دیگر افزونهها قادرند به صورت فایلهای فشرده بستهبندی شوند (با ساختار zip) که از طریق آپلود کننده منوی افزونهها در داشبورد وردپرس خود آپلود نمایید.
آموزش افزونه وردپرس
افزونههای وردپرس (wordpress) در واقع نرم افزارهایی هستند که میتوانند برای گسترش و توسعه عملکرد سایت وردپرس شما آپلود و به کار گرفته شوند.
نصب انواع افزونههای وردپرس
افزونههای ضروری وردپرس برای تمامی سایتهای وردپرس
تمامی وبسایتهای وردپرسی از این افزونههای ضروری وردپرس بهرهمند هستند:
- افزونه پشتیبانگیری وردپرس: وردپرس (wordpress) عملکرد پشتیبانگیری داخلی ندارد، بنابراین داشتن یک راهحل پشتیبانگیری وردپرس در صورت از دست دادن دادههای وبسایت، شما را از سردردهای زیادی نجات میدهد. داشتن یک برنامه پشتیبان نیز برای کاهش نقض امنیتی یا هک بسیار مهم است. BackupBuddy افزونه اصلی پشتیبان وردپرس برای پشتیبانگیری، بازیابی یا حتی انتقال وبسایت به میزبانها یا دامنه جدید است.
- افزونه امنیتی وردپرس: یک افزونه امنیتی وردپرس نظیر iThemes Security برای رفع حفرههای امنیتی رایج و قدرتمندتر کردن وبسایت در برابر حملات کار میکند.
- افزونه سئو وردپرس: یک افزونه SEO وردپرس مانند Yoast SEO یا Rank Math میتواند به شما کمک کند ویژگیها و عملکردهای اضافی را اضافه نمایید.
- افزونه فرم وردپرس: فرمهای قوی مانند فرمهای تماس، نظرسنجی، آپلود فایلها و موارد دیگر را با یک افزونه فرمساز مانند فرمهای روان به وبسایت خود اضافه کنید.
- افزونه فروشگاه وردپرس: اگر میخواهید کالا یا خدماتی را در وبسایت خود از طریق یک فروشگاه آنلاین بفروشید، یک افزونه فروشگاه ساز وردپرس مانند ووکامرس ضروری است.
- افزونه اهدای کمکهای وردپرس: از طریق فرمهای اهدایی قابل تنظیم با GiveWP، هدایایی را برای امور خیریه یا اهداف دیگر بپذیرید، دادههای اهداکنندگان و گزارشهای جمع آوری کمکهای مالی را مشاهده کنید، اهداکنندگان را مدیریت کرده و با طیف گستردهای از دروازهها و خدمات شخص ثالث یکپارچه شوید.
قالبهای وردپرس چیست؟
قالب وردپرس «چارچوب» طراحی وبسایت شما را فراهم میکند.
اکثر قالبهای وردپرس دارای ویژگیهای ذیل میباشند:
- طراحی کلی (ظاهر و سبک) سایت
- سبکهای فونت در کلیه سایت
- طرح رنگی
- سبکهایی برای پستهای وبلاگ و آرشیو وبلاگ
- طرحبندی صفحه (یا الگوها)
- مکانهای ویجت
آموزش نصب قالب (پوسته) وردپرس
برخی از قالبها، نظیر صفحهسازهای وردپرس عمل کرده و به شما این امکان را میدهند تا طرحبندی صفحه خود را بدون کد ایجاد کنید.
- قالبها را میتوانید از طریق منوی نمایش > پوستهها در داشبورد وردپرس خود اضافه کنید.
- با استفاده از عملکرد جستجوی داخلی، شما قادر هستید یک قالب رایگان در وردپرس پیدا کنید.
- ازسوی دیگر، قالبها قادرند به عنوان فایلهای فشرده بستهبندی شوند که از طریق آپلود کننده منوی نمایش > پوستهها در داشبورد وردپرس(wordpress) خود آپلود میکنید.
سوالات متداول وردپرس چیست؟ راهنمای جامع پلتفرم wordpress
وردپرس چیست؟
ویژگیهای وردپرس
افزونه وردپرس چیست؟
قالب وردپرس چیست؟
- طراحی کلی(ظاهر، احساس و سبک) سایت
- سبکهای فونت در سطح سایت
- طرح رنگی
- سبکهایی برای پستهای وبلاگ و آرشیو وبلاگ
- طرحبندی صفحه(یا الگوها)
- مکانهای ویجت
افزونههای ضروری وردپرس
- افزونه پشتیبانگیری وردپرس
- افزونه امنیتی وردپرس
- افزونه SEO وردپرس
- افزونه فرم وردپرس
- افزونه تجارت الکترونیک وردپرس
- افزونه اهدای کمکهای وردپرس
دیدگاه خود را بیان کنید