انواع روش جذب سرمایه برای استارت آپ ها

جذب سرمایه برای استارت آپ نکته بسیار حائز اهمیتی می‌باشد؛ سرمایه کارایی مانند قلب انسان ها دارد اگر سرمایه و ترزیق آن به ایده  در جریان نباشد و متوقف شود؛ این خلاء باعث شکست و مرگ یک استارت آپ می‌شود. امروز از سری مقالات تیک4 قصد داریم شما را با انواع جذب سرمایه برای استارت آپ ها را آشنا کنیم. باما همراه باشید.

بهترین روش جذب سرمایه برای استارت آپ

تامین مالی برای استارتاپ ها همیشه یک چالش بزرگ و معضل جدی بوده است. بحث جذب سرمایه برای توسعه و تجاری‌سازی یک ایده نوآورانه، همواره یکی از الزامات اصلی موفقیت یک استارت‌آپ محسوب می‌شود. اهمیت این موضوع به ‌قدری است آن را می‌توان گوهر حیات یک استارت آپ دانست. اگر روش درستی را برای جذب سرمایه مورد نیاز انتخاب شود، این موضوع می‌تواند کمک شایانی در جهت موفقیت آن استارت آپ کند.

 بنا بر آمار جهانی، سرمایه شخصی همچنان به‌ عنوان اصلی‌ترین روش تامین مالی یک استارت‌آپ در ابتدای راه به شمار می‌رود. بنا براین آمار، بیش از 80 درصد از کارآفرینان با استفاده از سرمایه شخصی خود و 14 درصد نیز با کمک گرفتن از دیگران و یا وام بانکی، سعی در راه‌اندازی کسب‌وکار استارت آپی خود داشته‌اند. حالا در زیر با مهم ترین روش های جذب سرمایه آشنا خواهیم شد.

سرمایه گذاری شخصی (Bootstrapping)

نخستین جایی که یک کارآفرین در جستجوی منابع مالی به دنبال آن می‌رود منابع مالی در دسترس خود است. این منابع، رایج‌ترین منبع تامین وجوه سرمایه‌ای است که برای کسب و کار کوچک به‌کار می‌رود و از محل شخصی منابع مالی بنیانگذار یا بنیانگذاران مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارآفرینانی که از مدل بوت استرپینگ استفاده می‌کنند معمولاً به درآمد و پس‌انداز شخصی تکیه می‌کنند، هزینه‌های عملیاتی را پایین می‌آورند؛ در صورت نیاز به سرعت موجودی انبار را به صفر می‌رسانند و بسیاری از اوقات، پرداخت نقدی را برای سرویس‌های خود انتخاب می‌کنند.

 

تامین مالی برای استارتاپ

جذب سرمایه با سرمایه گذاران فرشته

سرمایه گذاران فرشته معمولاً در اولین مرحله توسعه استارتاپ، یعنی زمانی که ایده آن استارت آپ هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است سرمایه گذاری می‌کنند. چنین سرمایه گذارانی می‌توانند موجب رسیدن شرکت‌‌های نوپا به تجربه‌های ارزشمندی ‌شوند. به‌طور کلی، فرشته‌ها به میزان کمتر و از محل سرمایه‌های شخصی خود، اقدام به تأمین مالی یک استارت‌آپ می‌نمایند.

سرمایه گذاری خطرپذیر یا VC

سرمایه‌گذاران خطرپذیر در ازای دریافت سهام اقدام به سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها می‌کنند. معمولا بسیاری از سرمایه گذاران خطر پذیر جهت تضمین مسیر رشد استارتاپ‌ها، نیروهای متخصصی را در اختیار دارند. اما باید این را هم در نظر داشت که سرمایه گذاران خطر پذیر به دلیل این‌که در استارتاپ سهام دار هستند به اظهار نظر خواهند پرداخت و حتی ممکن است بخواهند عضوی از تیم آن استارت آپ را به رده بالای مدیریتی وارد کنند و کنترل اوضاع را در دست بگیرند.

سرمایه گذاری دست جمعی (Crowdfunding)

تامین سرمایه‌ی مورد نیاز پروژه‌ها، ایده‌ها و شرکت‌ها توسط کمپین‌های جذب سرمایه‌ی مردمی انبوه، برای دریافت حمایت های مالی مردم است. در واقع می‌توان سرمایه‌گذاری جمعی را یک روش اینترنتی برای تأمین سرمایه مالی معرفی کرد که به کسب و کارها و سازمان‌ها کمک می‌کند تا از طریق کمک‌های بلاعوض یا سرمایه‌گذاری اشخاص متعدد بتوانند ایده هایشان را عملی سازند.

سرمایه گذاری با کمک شتاب دهنده‌ها و مراکز رشد

برای استارتاپ‌هایی که در مراحل اولیه رشد هستند، شتاب دهنده‌‌ها و مراکز رشد می‌توانند روش‌هایی عالی برای توسعه کسب و کار از هر دو لحاظ مالی و استراتژیک ارائه دهند. در ادامه برخی از تفاوت‌های کلیدی که بین راه اندازی کسب و کار با کمک یک شتاب دهنده و شروع با مراکز رشد وجود دارد. که در مقالات بعدی به این موضوع می‌پردازیم.

امیدواریم از مقاله جذب سرمایه برای استارت آپ ها بهره کافی را برده باشید. از قسمت دیدگاه ها با ما در ارتباط باشید.

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بیان کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید0
There are no products in the cart!