- زمان 4 دقیقه
- فینتک
- فعالیت های مالی فین تک
- سه هدف اصلی فینتک
- فین تک در ایران
- '>پیپینگ
- '>مانیار
- '>کوانتکن
- '>آسان پرداخت آپ
- '>زرین پال
- سرمایهگذاری اروپایی ها در فینتک
امروز در این مقاله از سری مقالات تیک4 قصد داریم شما را بیشتر با معنای فین تک (FinTech) آشنا کنیم. شاید تا به حال در فضای مجازی با جملاتی همچون استارت آپ های حوزه فین تک روبرو شده اید، حال قصد داریم به معرفی فین تک و استارت آپ های موفق در این حوزه بپردازیم.
فینتک
فین تک یا همان فناوری مالی به معنی کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی است؛ FinTech مخفف Financial technology است که این فناوری به کمپانیهایی اشاره دارد که با کاربرد تکنولوژی تلاش میکنند خدمات مالی را کارآمدتر کنند. شرکت های فعال در این زمینه استارت آپ هایی هستند که تلاش دارند خودشان را در این سیستم جا بیندازند؛ این سیستم طراحی شده است که با بهره گیری از توان نرم افزاری و سخت افزاری به ارائه خدمات مالی نوآورانه می پردازد و سرعت خدمات بهتر و دقیق تری را ارائه دهد. میتوان در این حوزه سرویس هایی مانند paypal و apple pay را نام برد که در جهان شناخته شده اند.
فعالیت های مالی فین تک
- انتقال پول
- تخصیص چک با گوشیهای هوشمند
- کنار گذاشتن یک شعبه بانک برای درخواست اعتبار
- جمعآوری پول برای راه اندازی کسب و کار
- مدیریت سرمایه گذاری ها را بدون کمک هیچ شخص دیگری
سه هدف اصلی فینتک
- کاهش هزینه
- شکستن محدودیتهای زمانی و جغرافیایی
- توانایی در ارزیابی خطرها و ریسکهای احتمالی
فین تک در ایران
در ایران هم شرکت هایی در زمینه فین تک پیش قدم شدند و در حال حاضر در این حوزه فعالیت میکنند که در پایان این مقاله شما را با تعدادی از این شرکت های موفق استارت آپی آشنا خواهیم کرد:
پیپینگ
این شرکت استارت آپی در سال 1394 شروع به فعالیت در حوزه فین تک کرد، پی پینگ خدمات دریافت و پرداخت پول را به سادهترین شکل ممکن در بستری امن به افراد و سازمانها ارائه میکند. در این سیستم شما چندین روش برای دریافت پول دارید. میتوانید از طریق صفحه شخصیتان که بهصورت payping.ir/USERNAME تعریف میشود پول دریافت کنید و لینک آن را بهصورت دلخواه با پرداختکننده به اشتراک بگذارید.
مانیار
مانیار یکی دیگر از شرکت های موفق در حوزه فین تک در ایران هست که در زمینه های درگاه پرداخت کیف پولی، سرویس کیف پول، API درگاه پرداخت، لینک پرداخت و پرداخت با QR code فعالیت میکند؛ مانیار در اسفند ۱۳۹۴ با کسب مقام دوم در رویداد فین تک شناخته شد و در شهریور ۱۳۹۵ به شتابدهی فنآپ پیوست و بالاخره در بهمن همان سال وارد کافه بازار شد.
کوانتکن
یک پلتفرم تحت وب معاملات الگوریتمی است که سعی میکند ریاضیدانان، برنامه نویسان و افراد با دانش مالی را قادر سازد استراتژیهای معاملاتی خود را روی دادههای گذشته تست گرفته و حتی در بازار واقعی، معاملات الگوریتمی صورت دهند. درصورتیکه کاربر برای سرمایهگذاری روی استراتژی معاملاتی خود نیاز به سرمایه داشته باشد، کوانتکن تأمین مالی الگوریتم معاملاتی را نیز انجام خواهد داد.
آسان پرداخت: آپ
نقش آسان پرداخت این است که بهعنوان درگاه پرداخت، در بستر بانکداری الکترونیک به ایفای نقش میپردازند. در اینجا دیگر فقط پول از حسابی به حساب دیگر منتقل نمیشود بلکه خدماتی توسط این درگاهها ارائه میشود که تاثیر مستقیمی در نظام بانکداری کشور گذاشته و دربرگیرنده طیف وسیعتری از انواع پرداخت الکترونیک است.
زرین پال
زرین پال از فروردین 1389 فعالیت خود را آغاز کرد، این شرکت با ارائهی درگاه پرداخت اینترنتی در کمترین زمان و سادهترین حالت ممکن استارت کار خود را زد؛ براداران امیری بنیان گذاران زرین پال هستند، که با تلاش فراوان توانستند شرکت خود را از پستی و بلندی های آغاز یک کار استارت آپی در ایران با موفقیت بگذرند و به همین دلیل امروز زرینپال به یک کسبوکار پیشگام، معتبر و نوآور در زمینهی ارائهی راهکارها و خدمات پرداخت آنلاین تبدیل شده است.
سرمایهگذاری اروپایی ها در فینتک
مطابق آمارهای accenture سرمایهگذاری در فینتک که در سال ۲۰۰۸ حدود ۹۳۰ میلیون دلار بوده ۱۲ برابر شده و در سال ۲۰۱۴ به بیش از ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.در اروپا حدود ۱.۵ میلیارد دلار در شرکتهای فینتک در سال ۲۰۱۴ سرمایهگذاری شدهاست که سهم شرکتهای حاضر در لندن ۵۳۹ میلیون دلار، آمستردام ۳۰۶ میلیون دلار و استکهلم ۲۶۶ میلیون دلار بودهاست. بعد از لندن، استکهلم دومین شهر اروپا است که بیشترین سرمایهها را در ۱۰ سال گذشته جذب کردهاست.
دیدگاه خود را بیان کنید