برندسازی استارت آپ ها | مشکلات برندسازی در ایران

مشکلات برندسازی در ایران یک مانع بزرگ در برابر استارت آپ ها می باشد. برندسازی یکی از مهم ترین و اساسی ترین فرایندها، برای کسب و کارها می باشد که متاسفانه با وجود اینکه این مسئله دهه‌های طولانی در میان استارت آپ ها و شرکت های بزرگ جهانی به‌صورت جدی دنبال می‌شود، اما در ایران این فرایند نادیده گرفته شده است؛ امروز از سری مقالات تیک4 قصد داریم شما رو بیشتر با برندسازی استارت آپ ها و مشکلات برندسازی در ایران آشنا کنیم.

برندسازی استارت آپ ها

برندسازی چیست:

برندسازی واژه شناخته شده ایی در میان کسب و کارها می باشد. برندسازی به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که با طی نمودن فرایندهای از پیش تعیین شده و تبلیغاتی، محصول یا کسب کار خود را در میان عموم و مشتریان معرفی و تثبت می کنید. فرایند برندسازی بیشتر در شکل سازمان‌ها، کسب و کارها، خدمات و محصولات انجام می‌شود.

این مفهوم سالیان سال است که در بازار جهانی و کسب و کارها به صورت جدی دنبال می شود. اما در ایران برندسازی مسئله‌ای نسبتا نوپایی است و مشکلاتی زیادی جلو این مفهوم را سد کرده است، که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.

برندسازی استارت آپ ها:

برندسازی یکی از نیازهای مهم و جدی یک استارت آپ یا کسب و کارهای نوپا است؛ یکی از اساس های یک کسب و کار نوپا این است که در شروع فعالیت خود، بتواند خود را به درستی به عموم معرفی کند و با مردم در ارتباط باشد، تا به تواند با این روش محصول خود را به مردم و جامعه عرضه کند.

استراتژی های مهمی برای برندسازی یک استارت آپ وجود دارد؛ اما قبل از هرکاری می بایست در ابتدا راه، بازار و مخاطب هدف خود را مشخص نمایید. هر استارت آپی فلسفه ی خود را دارد که بدون آن بی هویت و ناقص است. وقتی که فلسفه و هویت یک استارت آپ درست بیان شود محصول یا خدمات آن استارت آپ، قدرتمندتر خواهد شد.

اما به طور کلی داستان هر استارت آپ باید در دو موضوع خلاصه شود: نیاز بازار هدف و چیزی که نیاز آن بازار را رفع می‌نماید. با استفاده از این دو موضوع به مشتری هدف خود بفهمانید که چه نیازی دارند و چرا بین همه محصولات آن بازار هدف، باید شما را انتخاب نماید و نیاز خود را به بهترین شکل ممکن برطرف نماید.

مشکلات برندسازی در ایران

مشکلات برندسازی در ایران:

همانطور که در ابتدا مطلب گفتیم، در ایران برندسازی مسئله‌ای نسبتا نوپایی است و مشکلاتی زیادی جلو این مفهوم را سد کرده، حال در ادامه مطلب مشکلات برندسازی در ایران را برای شما بازگو خواهیم کرد.

  • نداشتن دانش کافی مدیران نسبت به مفهوم برند:

یکی از مهم ترین چالش‌های برندسازی در ایران نداشتن دانش کافی مدیران از این مفهوم است. که این موضوع هم برمیگردد به اینکه سالیان سال است که در دانشگاه ها علم مدیریت تدریس می شود ولی هنوز علم برندسازی به صورت آکادمیک وارد ایران نشده است و تنها راه مدیران این است که در کلاس های چند روزه کارگاهی این علم و مفهوم را یاد بگیریند که به دلیل اینکه هنوز منابع کافی برای برندسازی بومی سازی نشده، بازم هم مدیران در سطح عالی نمی توانند با مفهوم و روش بکاری گیری آن آشنا شوند.

  • صبوری نکردن مدیران:

صبوری یکی از اساسی ترین صفات مدیران برای موفقیت یک استارت آپ می باشد. زیرا مشکلات فراوانی در سر راه کسب و کارهای نوپا و استارت آپ وجود دارد که با صبوری نکردن مدیر و یا مدیران باعث نابودی آن کسب و کار می‌شود.

این موضوع برای برندسازی هم صدق می کند هیچ مدیری از موفقیت یک‌شبه کسب و کارش بدش نمی‌آید اما واقعیت این است که نمی‌توان انتظار داشت فرآیند برندسازی یک شبه رخ دهد و آن کسب و کار را زیر رو کند. گاهی به ماه ها و سال ها زمان نیاز است تا یک کسب و کار به نتیجه مطلوب برسد. در بسیاری از موارد باید به عقب برگشت و تمام مسیرهایی که یک کسب و کار رفته است را باید نادیده گرفت. تغییر استراتژی و تغییر مسیر امر طبیعی در مفهوم برندسازی می باشد، که گاهی به دلیل صبوری نکردن مدیران، طی کردن مسیر برندسازی بسیار دشوار می شود.

  • دشواری جذب مشتری در ایران:

یکی از طاقت فرسا ترین راه های هر استارت آپ و همینطور برندسازی، جذب مشتری می باشد. چه بخواهیم باور کنیم و چه باور نکنیم مشتریان میل چندانی به کالاهای داخلی ندارند و معمولا بیشتر دنبال خرید و استفاده از کالاهای خارجی می‌روند. که همین دلیل کافی است که سد محکمی جلو راه برندسازی باشد.

البته از این نباید گذشت که در سالیان اخیر کمی میل و اعتماد مشتریان به کالاهای داخلی رفته رفته بیشتر شده که همین امر باعث می‌شود که با اعتماد کردن مشتریان به کالاهای داخلی بتوانیم مانع بزرگ و مستحکمی که در جلو راه برندسازی سد شده را کنار بگذاریم.

  • عدم ثبات بازار ایران:

وضعیت نامناسب اقتصادی، نوسانات عجیب و غریب نرخ ارز و مشکلات اساسی نظام بانکداری کشور، واضح‌ترین چالش در مسیر برندسازی در ایران می باشد. بسیاری از برندها به خاطر نبود مشتری در بازار و رکود روز افزون، هیچ میلی برای ادامه چرخه حیات خود در عرصه اقتصادی را ندارند و این کاهش انگیزه منجر به ضعف در تولیدکنندگان شده و باعث یک مانع بزرگ در جلو راه برندسازی شده است.

همانطور که در بالا اشاره کردیم نداشتن دانش کافی، صبوری نکردن مدیران، دشواری جذب مشتری و عدم ثبات بازار ایران اساسی ترین و مهمترین موانع در جلو راه برندسازی می‌باشد که باید ابتدا این موانع را از جلو راه کسب و کار خود برداشت تا یک کسب و کار یک برند مطمئن و پرسود باشد. امیدواریم از مقاله برندسازی استارت آپ ها و مشکلات برندسازی در ایران بهره کافی را برده باشید. شما می‌توانید از قسمت دیدگاه ها نظرات خود را باما در میان بگذارید.

5/5 - (7 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بیان کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید0
There are no products in the cart!