ورود استارت آپ‌ها به بورس

استارت آپ ها مرحله ای از طول عمر یک شرکت است و همه شرکت ها از مرحله استارت آپ عبور کرده اند اما وقتی شرکت استارتاپی به بلوغ نسبی می‌رسند، زمان مناسبی است تا مانند سایر شرکت ها وارد بورس شوند. حال در این بازه زمانی که بورس، یکی از مباحث مهم و روتین گفت و گوهای جامعه شده است، قصد داریم امروز از سری مقالات تیک۴  شما را در مورد چگونگی ورود استار آپ ها به بورس بیشتر آشنا کنیم.

رشد در انتظار شرکت های استارتاپی

همیشه زمان مناسب برای ورود به بورس وجود دارد و کلید واژه این موضوع نیز قیمت است. اگر قیمت ها در بازار در محدوده ای باشند که برای صاحبان سهام و شرکت ها جذاب باشد، شرکت ها علاقه مند ورود به بورس و فروش سهام خود هستند اما به هر دلیلی قیمت ها در بازار حذاب نباشد و پایین تر از انتظارات صاحبان شرکت ها باشد، طبیعی است که آنها علاقه ای به حضور در بورس نداشته باشند. از آنجایی که در دو سال اخیر قیمت ها در بورس رشد پیدا کرده است بنابراین شرکت ها به ارائه سهام خود در بورس علاقه مند شده اند. یکی از مشکلات شرکت های استارت آپ برای ورود تامین مالی است.

حل مشکل تامین مالی

مدل سرمایه گذاری سنتی در حال شکسته شدن است و این شرکت ها از وام گرفتن یا واگذاری سهام خود به دیگر شرکت های خصوصی یا دولتی به سمت استفاده از تامین بازار سرمایه به بورس می‌روند و این خبر خوبی برای رشد و رسیدن به اهداف بزرگ این شرکت هاست؛ استارت آپ های کوچک ممکن است در مدت زمان کوتاه به سود آوری برسند اما پروژه های بزرگ تر شاید 10 سال زمان ببرد تا به سود آوری برسند. علاوه بر این سرمایه های بالایی نیز می‌خواهند و بازگشت سرمایه نیز معمولا پروسه ای طولانی محسوب می‌شود، بنابراین در چنین شرایطی تنها گزینه، ورود به بورس است.

ترغیب مردم به سرمایه گذاری

هر تولید کننده که محصولی تولید می‌کند یا کالاست یا خدمات، پس تولید کننده می‌توانند وارد بورس شود از این رو همین که زمینه حضور شرکت های تولید کننده خدمات به بورس فراهم شده، اقدام مثبتی است.

ورود به بورس از طرفی به سود خود شرکت کمک میکند، چرا که می‌توانند سرمایه جذب کنند و از سوی دیگری هم برای جامعه مفید است، چراکه با این اقدام فرهنگ سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان و استارتاپی ایجاد می‌شود؛ این کار موجب می‌شود تا شرکت های نوپا هم به آینده خود امیدوار باشند و بدانند که اگر هدف گذاری در بورس را داشته باشند، به این نقطه می‌رسند و کسانی که به تازگی می‌خواهند استارتاپی یا شرکت دانش بنیانی راه اندازی کنند، سرمایه گذار ها بیشتر برای سرمایه گذاری در این حوزه ها ترغیب می‌شوند چون دیگر شناخته شده اند و مردم با شناختی که پیدا خواهند کرد می‌توانند در شرکت های دانش بنیان و استارتاپی سرمایه گذاری کنند.

حضور استارت آپ های بزرگ در بورس

استارت آپ ها برای اینکه وارد بورس شوند باید صورت های مالی حسابداری شده داشته باشند بورس روی این موضوع تاکید بسیاری دارد و این امر قابل گذشت نیست. به گقته مدیر عامل فرابورس برای عضویت در فرابورس لازم نیست که حتما سه سال سودآور باشند بلکه یک سال بعد از آغاز فعالیت می‌توانند وارد فرابورس شوند و نام شرکتشان روی تابلو قرار گیرد. در شرایط فعلی هنوز هم 10 شرکت برتر بورس شرکت هایی هستند که با زور بازو اداره می‌شوند اما می‌توان امیدوار بود که شرکت های فناوری محور نیز جزو پنج شرکت برتر بورس قرار گیرند.

دو دیدگاه درباره ورود استارتاپ ها به بورس

تکنولوژی های نوین مالی

عواملی مانند تغییر الگوی مصرف، تغییرات سریع تکنولوژیک، رشد کم بازار های مالی و رقابت فزاینده بین شرکت های فناوری اطلاعات باعث ظهور تکنولوژی های جدید مالی شده است. این محرک ها باعث شد که موانع رشد این تکنولوژی کمتر شود به این صورت که ابتدا سطح پذیرش این تکنولوژی ها بین مردم و دولت ها بیشتر شده; سپس محیط عملیاتی آنها گسترش یافته; زیر ساخت های آنها توسعه پیدا کرده و در نتیجه تنوع خدمات شرکت های فعال در این حوزه نیز بیشتر شده است. همه اینها موجب شده است که صنعت تکنولوژی مالی، به صنعت اصلی یک اقتصاد زاینده و خلاق تبدیل شود. آمار ها نشان می‌دهد که اندازه این صنعت از 5/8 تریلیون دلار در سال 2014 به 7/3 تریلیون دلار در سال 2025 برسد.

تنوع دارایی در صندوق ها

باتوجه به بازدهی کم سابقه بازار سهام طی 9 ماه گذشته، سرمایه گذاران زیادی به جمع فعالان بورسی اضافه شده اند. در سه ماه اول سال 1399، بیش از یک میلیون کد معاملاتی جدید صادر شده است در حالی که در سال 1398 تعداد کل کد های صادر شده در حدود 800 هزار گزارش شده است. از نظر بازدهی در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اگر دوره های 5، 10 و 15 ساله بازدهی دارایی های مختلف مانند طلا، اوراق، مسکن، دلار و سپرده بانکی را با بازار سهام مقایسه کنیم، بازار سهام با اختلاف قابل توجهی بیشترین بازدهی را داشته است.

 

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بیان کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید0
There are no products in the cart!