تفاوت مرکز رشد با شتاب دهنده

مراکز رشد و شتاب دهنده ها هر دو با ارائه فرصت به استارت آپ ها، آن ها را به طرف موفقیت و جایگاه های برتر در اکوسیستم استارت آپی سوق می‌دهند. اما مرکز رشد و شتاب دهنده ها با هم تفاوت هایی دارند. امروز از سری مقالات تیک4 قصد داریم شما را بیشتر با تفاوت مرکز رشد با شتاب دهنده ها آشنا کنیم.

مرکز رشد

مرکز رشد

مرکز رشد، مرکزی است تحت مدیریت متخصصین حرفه‌ای که با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه به استارت آپ ها و کارآفرینان تشکیل شده‌اند. این نوع مراکز زیر نظر دولت‌ها فعالیت می‌کنند و وابسته به دولت‌ها هستند. اهداف مختلفی برای ایجاد مراکز رشد وجود دارد که در زیر با چند مورد آنها آشنا خواهیم شد.

اهداف مرکز رشد

  • کمک به جذب بیشتر کارآموزان و فارغ التحصیلان در بازار کار
  • ایجاد واحدهای صنایع کوچک فنی و تخصصی
  • نوسازی، انتقال فناوری و استفاده از اکتشافات علمی جدید.
  • افزایش بازدهی نیروی کار بالقوه
  • کمک به رشد استارت آپ‌ها

نحوه فعالیت استارت آپ‌ها در مراکز رشد 

هنگامی ‌‌که یک استارت‌آپ به مرکز رشد پیوست، باید با تیم حاضر در مرکز رشد همکاری کند و به بهترین شکل طبق قوانین مرکز رشد عمل کند. مراکز رشد یک فضای کار اشتراکی‌‌ را در اختیار استارت‌آپ‌ها قرار می‌دهند که به بهینه‌سازی ایده و پیشرفت استارت‌آپ‌ها کمک می‌کند. در طی این مرحله، استارت‌‌آپ‌ها طرح کسب و کار خود را پایه‌ریزی می‌‌کنند و می‌‌توانند تحقیقات بازار خود را در این‌‌جا تکمیل کنند. وقتی صحبت از ارتباطات، همکاری و شبکه‌سازی می‌شود، مراکز رشد بهترین گزینه هستند، زیرا آن‌ها این فرصت را در استارت‌‌آپ‌ها قرار می‌دهند تا ایده‌‌های خود را در مراحل اولیه در بهترین مسیر گسترش دهند.

شتاب دهنده ها

شتاب‌ دهنده استارت آپ (Startup accelerator) که به اختصار شتاب‌دهنده گفته می شود. شرکتی است که از ابتدای کار یک استارت اپ را تحت پوشش خود در میاورند و برای این کار از میان شرکت کنندگان، ایده‌های برگزیده را به عنوان استارت آپ انتخاب می‌کنند. شتاب‌دهنده‌ها با سرمایه‌گذاری اولیه بر روی یک شرکت نوپا، درصدی از مالکیت آن را در اختیار گرفته و در مقابل به گردانندگان پروژه آموزش‌های لازم برای کسب موفقیت بهتر را خواهند داد.

تفاوت مرکز رشد با شتاب دهنده

تفاوت در مرکز رد و شتاب دهنده هااز نظر مدت زمان، فرایند تولید و تامین سرمایه است که در زیر به طور کامل به آن میپردازیم:

مدت زمان:

شتاب دهنده ها بین بازه چند ماهه یک تیم استارتاپی را نگه می‌دارند و در این مدت کوتاه فرایند شتابدهی را برای آنها پیاده سازی می‌کنند و در پایان دوره شتابدهی،از استارت آپ جدا می‌شوند و رابطه ی آنها با استارت آپ‌ها در حد سهامدار باقی می ماند. اما در مراکز رشد تیم ها حداقل یکسال و حداکثر 5 سال فرصت دارند تا از امکانات مرکز استفاده کنند و کسب و کار خود را توسعه دهند.

فرایند تولید:

مرکزهای رشد زمان ومنابع خود را برای استارت اپ های محلی سرایه گذاری می‌کنند. بیشتر تمرکز این مراکز بر روی ایجاد شغل است. پس به همین دلیل در مراکز رشد فشار کمتری درمورد رشد استارت آپ ها  بر روی آنها هست. اما در شتاب دهنده ها از یک مدل رسمی‌تری برای ورود به برنامه خود استفاده می‌کنند. شرکت‌کنندگان باید ابتدا درخواست کنند. زیرا  انتخاب در شتاب دهنده ها بیشتر رقابتی هست زیرا می‌خواهند ایده تاپ و سودآوری را در سطح کشور انتخاب کنند. که پس از تحقیق و بررسی آن ایده که بیشتر مورد نظر آنها هست را انتخاب می‌نمایند.

تامین سرمایه:

در مراکز رشد سرمایه که برای یک استارت آپ تزریق می‌شود توسط توسط دانشگاه‌ها یا سازمان‌های توسعه اقتصادی تامین بودجه پرداخت می‌شود. اما در شتاب‌دهنده ها سرمایه با کمک خوده شتاب دهنده ها تامین می‌شود ولی در قبال آن درصدی از سهم استارت آپ را به خود اختصاص می دهند.

جمع بندی:

شتاب دهنده ها در واقع سرعت رشد استارتاپ را افزایش می دهند، در حالی که مراکز رشد از ایده ها به امید ایجاد یک مدل کسب و کار و شرکت مراقبت می کنند و آن ها را گسترش می دهند. امیدواریم از مقاله تفاوت مرکز رشد و شتاب دهنده ها بهره کافی را برده باشید. از قسمت دیدگاه ها باما در ارتباط باشید.

4.5/5 - (8 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بیان کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سبد خرید0
There are no products in the cart!