- بهینه سازی سایت
- زمان 6 دقیقه
اگر صاحب وبسایتی هستید، پس حتما یکی از دغدغههای اصلی شما داشتن وبسایتی موفق، بهمراه کارایی و سرعت بالا و بهینه خواهد بود و شاید برای رسیدن به این امر دست به اقدامات درست یا نادرست زیادی هم زده باشید، اما خوب است که همیشه با آگاهی کامل، روشهای مناسب و کارآمدی را انتخاب کنیم. استفاده از افزونهها، به کارآمدتر بودن وبسایت وردپرسیتان کمک زیادی خواهند نمود. اگر شما هم از کسانی هستید که به موفق بودن وبسایتتان اهمیت میدهید و برایتان سوال است که چگونه سایت وردپرسی خودتان را بهینه کنید، با راهنمای بهینهسازی وردپرس با تیک4 همراه باشید.
- راهنمای بهینهسازی وردپرس
- مرحله اول(اختیاری) نصب و فعالسازی GTmetrix برای وردپرس
- الف) از وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
- مرحله 3) نصب و فعالسازی WP Smush (فشردهسازی و بهینهسازی تصاویر Smush)
- مرحله 4) WP Fastest Cache یا افزونه سریعترین کش وردپرس را نصب و فعال کنید.
- یادداشتهای مهم
- کوچک کردن و ترکیب کردن (minification/combining)
- صفحه ذخیره
- وبسایت خود را آنالیز کنید.
- خلاصه
راهنمای بهینهسازی وردپرس
بسیاری از کاربران از وردپرس بعنوان CMS یا پلتفرم وبلاگ استفاده میکنند. اما با وجود افزونههای بسیار عالی، ایجاد یک وبسایت کامل با قابلیتهای تمام عیار بسیار آسان خواهد بود، اگرچه این افزونهها میتوانند فایلهای اضافی CSS و JavaScript را به هدر وبسایت اضافه کنند که ممکن است به عملکرد سایت آسیب برساند. (PageSpeed و YSlow scores)
در همین راستا سعی نمودیم تا برخی از این افزونهها را لیست کرده و با توصیههایی برای کاربران وردپرس که بدنبال بهینهسازی وبسایت خود هستند، همراه باشیم.
توجه: این افزونهها عمدتا مربوط به مسائل مرتبط با بهینهسازی front-end میباشد. درصورتیکه سرعت لود سایتتان پایین است، سروری بهبودیافته و یا بهینهسازی کد back-end چیزی است که، تغییری واقعی و چشمگیر را ایجاد خواهد نمود.
مرحله اول(اختیاری): نصب و فعالسازی GTmetrix برای وردپرس
از این افزونه جهت دریافت عکس عملکرد گذشتهی وردپرس خود استفاده نمایید.
افزونهGTmetrix به شما امکان آنالیز وبسایتتان را خواهد داد. با کمک افزونه GTmetrix دریافت گزارشهایی منظم بصورت روزانه، هفتگی و ماهانه را خواهید داشت و در صورت ایجاد هر گونه مشکل، در پیشخوان وردپرس به شما آلارم داده خواهد شد تا آن مسئله را بررسی و مرتفع نمایید. تنها لازم است تا در GTmetrix اکانت خود را بصورت رایگان فعال کرده و API کد مخصوص را وارد نمایید تا بتوانید از افزونه استفاده کنید.(وارد سایت GTmetrix.com شوید.)
- با وارد کردن آدرس وبسایتتان، میتوانید آنالیز وبسایت خود را درcom مشاهده نمایید. البته میتوانید با نمودارهای تاریخچه، آنها را با بهتر درک نمایید.
پس از نصب و واردکردن کد API خود، به بخش Tests بروید و در قسمت Latest Front Page Score برروی دکمه Test your Front Page now کلیک نمایید.
در این بخش، گزارشی با امتیازاتPageSpeed و YSlow برای صفحهی اول وبسایت وردپرس شما ایجاد میشود و این عملکرد گذشتهی وبسایت است.
گام 1) نصب و فعالسازی UpdraftPlus
افزونهیUpdraftPlus جهت ایجاد نسخههای پشتیبان از سایتهای وردپرسی استفاده میشود و این افزونه دارای دو نسخه رایگان و پریمیوم میباشد. علیرغم این مسئله، نسخهی رایگان این افزونه دارای امکاناتی عالی برای بکاپگیری از وردپرس است.
لذا UpdraftPlus یک راه مؤثر و ساده برای تهیه نسخه پشتیبان از کل وردپرس، از جمله دیتابیسها، افزونهها، تمها، آپلودها و موارد دیگر را فراهم میکند.
الف) از وردپرس خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
در قسمت “Settings” در نوار جانبی وردپرستان، به گزینه جدید منو با عنوان “UpdraftsPlus Backups” دسترسی خواهید داشت.
پنجرهای ظاهر خواهد شد، مطمئن شوید که دو گزینهی “Include the database in the backup” و “Include any files in the backup” انتخاب شدهاند.
برروی “Backup Now” کلیک کنید. UpdraftPlus یک نسخه پشتیبان کامل از نصب وردپرس شما ایجاد میکند. اگر مشکلی در بهینهسازی رخ دهد یا نصب شما هک شده یا خراب شود، شما به راحتی میتوانید از نسخه پشتیبان خود کمک بگیرید.
- برای تهیه نسخه پشتیبان کامل از نصب وردپرس خود، برروی “Backup Now” کلیک کنید.
مرحله 2) مقیاس تصاویر (اختیاری)
اگر گزارش GTmetrix شما حاکی از این است که نیاز به خدمات تصاویر مقیاسشده و رفع ارور Serve scaled images دارید، پس باید به فکر بهینهسازی تصاویر وبسایتتان باشید.
- در وردپرس، میتوانید تصاویر کوچکتر را برطبق آنچه وردپرسایجاد کرده، وارد نمایید.
وجود ارور Serve scaled images در سایت GTMetrix.com به این معنا است که شما در وبسایت خود عکسی با ابعادی بزرگ برای کاربر لود میکنید، اما ابعاد کوچک به آن نمایش میدهید.
لذا اگر هشداردهنده Serve scaled images warning را فعال میکنید، سعی کنید تصاویر کوچکتری را وارد کنید.
در اصل، شما قصد ندارید تصاویری با ابعاد بزرگتر از آنچه که کاربر برای نمایش نیاز دارد را ارائه دهید.
مرحله 3) نصب و فعالسازی WP Smush (فشردهسازی و بهینهسازی تصاویر Smush)
در قسمت “Media” در نوار کناری وردپرس خود، به گزینه جدید منو تحت عنوان “WP Smush” دسترسی خواهید داشت.
در این بخش، باید ویژگی “Auto Smush Pictures on upload” فعال باشد. با فعال کردن این قسمت، هر تصویری را که از این پس بارگذاری میکنید، بهینه خواهند شد.
در مرحله بعد، با کلیک بر روی “Bulk Smush 50 Attachments” تمام تصاویر موجود درMedia Library خود را بازبینی کرده و بصورت فلهای 50 پیوست بعدی بهینه خواهند شد.
(نسخه رایگان این افزونه تنها به 50 پیوست بهینه شده محدود میشود، لذا لازم است این صفحه را مجدداً مورد بررسی قرار داده و 50 پیوست بعدی را بهینهسازی کنید.)
- لذا جهت فشردهسازی تصاویر کتابخانهی خود، باید برروی “Bulk Smush” کلیک نمایید.
مرحله 4) WP Fastest Cache یا افزونه سریعترین کش وردپرس را نصب و فعال کنید.
در نوار کناری، گزینه جدیدی با عنوان ” WP Fastest Cache” را مشاهده خواهید کرد.
بنابراین تنظیمات زیر را فعال نمایید:
- سیستم کش یا حافظه پنهان (Cache System)
- فعالسازی ذخیرهسازی برای تحویل سریع صفحات.
- پیش بارگذاری (Preload)
- پس از کلیک برروی این، پنجرهای باز میشود که به شما میگوید که کدام صفحات را کش میکند.
- همه آنها را بررسی کرده و “صفحات در دقیقه (pages per minute) ” را 4 بگذارید و سپس برروی “OK” کلیک کنید.
- در صورت شکایت سرویس میزبانی شما، ممکن است لازم باشد که این تعداد را کاهش دهید.
- کاربران وارد شده (Logged-in Users)
اطمینان میدهد درصورتیکه وارد سیستم شوید، وضعیت حقیقی صفحاتتان را ببینید، نه نسخههای ذخیره شده را.
- کوچک کردن HTML
کاهش حجم فایل و فشردهسازی HTML
- کوچک کردن CSS
فشردهسازی CSS و کاهش حجم فایل.
- ترکیب CSS
فایلهای CSS را به یک منبع CSS متصل میکند تا باعث کاهش تعداد درخواستهای HTTP شود.
- ترکیب JS
فایلهایJavaScript را به یک منبع JS متصل میکند تا باعث کاهش تعداد درخواستهای HTTP شود.
- Gzip
فشردهتر کردن صفحات تا اندازه فایل کوچکتر شده و سریعتر بارگیری شود.
- ذخیرهسازی مرورگر
توصیه در این است که با استفاده از مرورگر Leverage انجام شود.
وقتی کارتان تمام شد، برروی دکمهی “Submit” کلیک نمایید.
یادداشتهای مهم
کوچک کردن و ترکیب کردن (minification/combining)
کوچکسازی و ترکیب HTML / CSS / JavaScript میتواند باعث اختلال در عملکرد وبسایت شما شود. اساسا کوچک کردن از طریق اسکریپتهایتان حذف میشوند، دادههایی مانند نظرات، قالببندی، فضای سفید و سایر مواردی که کامپیوترها نیازی به خواندن ندارند. ترکیب کردن، محتواهای هر اسکریپت جداگانه را میگیرد و همهی آنها را در یک اسکریپت تک جمع میکند. (به یک اسکریپت تبدیل میکند.)
از آنجا که این فرآیندها دادهها را اصلاح میکنند، اما در برخی موارد به دلیل اشتباهات برنامهنویسی، نام تابع تکراری، خطاهای نحوی و غیره عملکرد را مختل میکنند.
پس از فعال کردن ویژگیهای کوچکسازی / ترکیب کردن، حتماً عملکرد وبسایت خود را بررسی کنید. اگر مشکلاتی یافتید، تمام ویژگیهای کوچکسازی/ ترکیب کردن را غیرفعال کنید و آنها را دوباره فعال کنید تا مشخص شود که کدام ویژگی باعث بروز مشکل شده است.
درصورتیکه محیط میزبانیتان از HTTP / 2 پشتیبانی میکند، ترکیبی از اسکریپتها نیاز نیست، زیرا پروتکل HTTP / 2 از multiplexing پشتیبانی میکند. در واقع اجازهی بارگیریهای چندگانه با استفاده از یک اتصال TCP واحد را میدهد.
صفحه ذخیره
هر زمان که تغییراتی اساسی مانند اضافه نمودن افزونه و یا تغییرCSS / theme در سایت ایجاد میکنید، توصیه میشود که حافظه پنهان یا کش را پاک کنید و مجددا آن را بارگیری نمایید تا مطمئن شوید که آخرین نسخهی سایت را ارائه میدهید. میتوانید یک گزینه جهت پاک کردن کش در WP Fastest Cache در تب ” “Delete Cacheپیدا کنید.
- پس از ایجاد تغییراتی اساسی در تم یا اضافه کردن پلاگینهای جهانی، حافظهی کش را پاک نمایید.
WP Fastest Cache بطور خودکار پس از حذف آن، کش را پیشبارگذاری میکند. محتواهای جدید مثل پستها یا صفحات، نیازی به پاک کردن حافظه کش ندارند.
وبسایت خود را آنالیز کنید.
سایت خود را دوباره تجزیه و تحلیل (از طریق GTmetrix.com و یا با پلاگین) کنید و تفاوت در عملکرد را مشاهده نمایید.
شما میبایست در معیارهای زیر، پیشرفتهایی را مشاهده کنید:
- زمان کامل لود شدن / زمان بارگیری
- اندازه کل صفحه
- درخواستها
- امتیازات PageSpeed / YSlow
- ارائه تصاویر بهینه شده
- بهینهسازی تصاویر
- اهرم ذخیرهسازی مرورگر
- کم کردن CSS / HTML
- فعالسازی فشردهسازی gzip
- کم کردن درخواستهای HTTP
اما با توجه به ماهیت متفاوت نصبهای وردپرس، با استفاده از پلاگینها و محیطهای میزبانی، ممکن است نتوانید بطور قابل ملاحظهای بر تمامی معیارهای فوق تاثیر چشمگیری بگذارید. مواردی مانند منابع شخص ثالث (ویدجتهای فیسبوک، جاسازیهای یوتیوب و غیره) و تبلیغات هنوز هم میتوانند بشدت برروی نمرهی شما تأثیر بگذارند.
خلاصه
با راهنمای بهینهسازی وردپرس همراه بودیم و پس از آزمایش و بازی کردن با بسیاری از پلاگینهای مشابه، متوجه شدیم که ترکیبWP Fastest Cache ، بهینهسازی تصاویر و WP Smush موثرترین و سادهترین راه برای بهبود عملکرد وبسایت وردپرس شما میباشد.
دیدگاه خود را بیان کنید