- سایر مقالات
- زمان 3 دقیقه
Shodan موتور جستجوی خطرناک دنیا میباشد
Shodan موتور جستجویی که در بین موتور های جستجوی دیگر بعنوان خطرناک ترین شناخته میشود.
زمانی که صحبت از موتور جستجو به میان می آید ناخودآگاه به یاد گوگل می افتیم.
در کنار این غول جستجو،موتورهای دیگری نیز وجود دارند که بسیاری از آن بی خبرند.
در این مطلب شما را با یکی از عجیب ترین آن ها آشنا خواهید شد.
Shodan اینترنت را برای یافتن دستگاهها و تجهیزات متصل به آن،زیر و رو می کند.
این موتور جستجو،خودرو،ضربانسنج قلب،سیستم کنترل گرمایش اداری،تصفیه خانههای آب،چراغ های کنترل ترافیک و بسیاری تجهیزات دیگر را یافته است.
یک جستجوی ساده برای یافتن مانیتورهای کودکان که از آن ها برای تحت نظرگیری نوزادها توسط والدین استفاده می شود می تواند چندین هزار نتیجه را که اتفاقا به راحتی قابل نفوذ نیز هستند به شما نمایش دهد.
سازنده این سایت عجیب در اینباره چه میگوید؟
جان ماترلی،جوان ۳۰ سالهای که این سایت را در سال ۲۰۰۹ میلادی راهاندازی کرده است می گوید:
“گوگل به دنبال وب سایت ها در اینترنت است و من به دنبال دستگاه های متصل به آن.”
او که اسم این موتور جستجو را از نام شخصیتی در بازی System Shock اقتباس کرده می افزاید:”این نام در واقع مرجعی دارد که هکرها و متخصصان کامپیوتر آن را درک می کنند.”
ماترلی،ابتدا تصور می کرد که موتور جستجوی او توسط شرکتهای بزرگی مانند سیسکو،ژونیپر و مایکروسافت برای تحت نظر گرفتن رقبا استفاده خواهد شد.
اما این اتفاق نیفتاد و وب سایت او به ابزاری حیاتی برای محققان امنیت اینترنت،محققان دانشگاهی،مقامات قانونی و هکرها که به دنبال دستگاه هایی هستند که قابل نفوذ بوده یا به طور کلی نباید متصل به اینترنت باشند تبدیل شد.
گزارش منتشر شده توسط شرکت اریکسون در سوئد نشان می دهد که تا سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۵۰ میلیارد دستگاه الکترونیکی به اینترنت اشیا متصل خواهند شد.
ماترلی می گوید:من موتور جستجوی خود را ترسناک قلمداد نمی کنم.نکته ترسناک اینجا است که نیروگاههایی داریم که بدون هیچ ملاحظات امنیتی به اینترنت متصل هستند.
شودان برای یافتن وبکم هایی استفاده شده است که امنیت بسیار کمی دارند.
وبکم هایی که با نوشتن یک آدرس آیپی ساده در مرورگر خود می توانید تصاویر خانههای مردم،ادارههای امنیتی،اتاقهای جراحی بیمارستان ها و حتی عملیات خرید و فروش مواد مخدر را مشاهده کنید.
دن تنتلر،محقق امنیت اینترنت که مشاور توییتر نیز هست برنامه ای به نام Eagleeye ساخته که از طریق شودان وبکم ها را یافته و از آن ها اسکرین شات می گیرد.
او توانسته با این روش نزدیک یک میلیون وبکم پیدا کند.
بعد از پیدا کردن نفوذپذیری در نرمافزاری پر استفاده،محقق امنیت اینترنت سایلنس به نام بیلی ریوس،با استفاده از شودان و ابزاری دیگر،سیستمهای گرمایش و سرمایشی در بانکها،آپارتمان ها و حتی ساختمان اصلی گوگل در استرالیا را پیدا کرد که به راحتی قابلیت کنترل توسط یک هکر را داشتند.
ریوس می گوید:بیش از ۲ هزار مرکز در اینترنت وجود دارند که اگر کسی بتواند آدرس آیپی آنها را حدس بزند،به راحتی می تواند کنترل آن را در دست بگیرد.
آیا تمایل دارید که بااین موتور جستجو بیش تر آشنا شوید؟
پس به این آدرس مراجعه کنید: https://www.shodan.io
دیدگاه خود را بیان کنید